אלרגיה לחלבון חלב פרה- Cow's Milk Protein Allergy

אלרגיה למזונות היא תגובה מוגזמת של מערכת החיסון בעקבות חשיפה לרכיב מסוים במזון.

 

בגיל הינקות, האלרגיה הנפוצה ביותר היא אלרגיה לחלבון חלב הפרה, שלרוב פוחתת ובד"כ נעלמת עם הגיל.  בגילאים מתקדמים יותר, עם החשיפה ההדרגתית לסוגי מזונות נוספים, האלרגיות הנפוצות בארץ הן לסומסום, בוטנים, ביצים וכו'.

קיימות מספר צורות של תגובות אלרגיות.  התגובה החמורה ביותר היא תגובה מיידית היכולה לבוא לידי ביטוי בנפיחות בפנים ובשפתיים, קוצר נשימה וירידה בלחצי הדם (שוק אנפילקטי)- תגובה זו נדירה יחסית.  התופעות האלרגיות הנפוצות יותר הן תגובות המופיעות בסמיכות לחשיפה אך לא באופן מיידי- לרוב הקאות, שלשול, יציאות דמיות, פריחה עורית וכד'.

 

באופן כללי, הטיפול הוא הימנעות מאותם מוצרי מזון המזוהים כגורמים לתגובה האלרגית.

*אין להתבלבל בין תגובה אלרגית לחלבון חלב הפרה, לבין אי-סבילות ללקטוז (הסוכר המצוי בחלב), שגורם לתופעות בטניות שונות כגון תפיחות בטנית, ריבוי גזים או שלשול, אך מעבר היותו מטרד אינו מהווה בעיה בריאותית ואינו מסוכן.

© כל הזכויות שמורות לדר' אחיה אמיר 2018